Het Hogeland is opzoek naar een burgemeester. Stockfoto DvhN

G Raw Parta Low star Rackam Sneakers BxordCe

Het Hogeland zoekt een burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente haar inwoners gevraagd naar wat voor persoon gezocht moet worden.

Deze reacties zijn samengevoegd met de bevindingen van de vertrouwenscommissie. Dit heeft geleid tot een concept profielschets. De profielschets wordt op 3 juli besproken en vastgesteld door de gemeenteraad.

Het Hogeland zoekt een burgemeester die inspireert, oog én oor heeft voor inwoners en de positie in de regio versterkt. Al met al vragen ze een heuse AAA-burgemeester!

Profielschets

•De burgemeester is ambitieus. Door organisatie en inwoners te laten samenwerken aan de uitdagingen van nu en van de toekomst.

•Daarnaast is de burgemeester een aanvoerder. Door kansen te signaleren en mensen met elkaar te verbinden komen de inwoners en ondernemers samen verder.

•De burgemeester is ook een ambassadeur. In de regio wordt Het Hogeland gezien als een goede samenwerkingspartner en de inwoners voelen zich gehoord.

Wat zeggen de inwoners van Het Hogeland

Meer dan 1100 inwoners hebben hun reactie online en offline kenbaar gemaakt bij de gemeente. De gemeenteraad dankt alle inwoners die de moeite hebben genomen om hun wensen kenbaar te maken. “We hebben veel waarde gehecht aan deze reacties. We hopen dat inwoners hun antwoorden herkennen in de profielschets,” legt Roelf Torringa, voorzitter van de vertrouwenscommissie, uit.

Een samenvatting van de reacties van de inwoners in na te lezen op de website van de gemeente, www.hethogeland.nl.

Hoe nu verder

Op woensdag 3 juli wordt de concept profielschets door Roelf Torringa tijdens de raadsvergadering aangeboden aan de heer Paas, commissaris van de Koning in Groningen. Vervolgens hebben kandidaten vanaf 8 juli tot en met maandag 26 augustus de tijd om te reageren.

Het doel is om in de tweede helft van 2019 een nieuwe burgemeester voor Het Hogeland te benoemen.


Toon reacties
Beige Puma 363377 Platform Skin Exotic lFK1TcJ
Tramontana Blazer Print 801 Tropical Bw Q07 Travel 91 TOkXZiwPul
Tramontana Blazer Print 801 Tropical Bw Q07 Travel 91 TOkXZiwPul